Copyright © 2014 - Tamer Baran - Tüm Hakları Saklıdır.
Bu blogta yer alan yazılar (içerik), 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince eser sahibi olan Tamer Baran'a aittir. Söz konusu içerik eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz,yayınlanamaz...

5 Kasım 2016 Cumartesi

The Raven

Küçük bir Fransız kasabasında, önde gelen isimler “Karga” imzalı mektuplar almaya başlar. Genellikle sırlarını içeren, bazen tehdit eden Karga kasabada huzursuzluk yaratır. Kapalı kapılar ardında olup biten her şeyi biliyormuş gibi görünen bu gizemli şahıs, bazen yolsuzlukları, bazen gizli romantik ve/veya cinsel ilişkileri afişe etmekte, insanları belli kişilere tavır almaya zorlamaktadır. Mektupları alanların bir kısmı, amacı bu olmasa da Karga’nın onlara yeni bir silah verdiğini düşünüp bu yönde harekete geçerken, bir mektup yüzünden bir intihar yaşanınca yetkililer, suçluyu bulup tutuklamaya uğraşırlar.

Henri-Georges Clouzot’nun yönettiği film, 1920′lerde yaşanmış bir olaydan hareketle yazılmış. Her şeyiyle çok başarılı olan “Le Corbeau”, Fransa’nın Alman işgali altında olduğu dönemde çekildiği için uzun yıllar hak ettiği üne kavuşamamış. Bilginin iyi ve kötü niyetlerle kullanılabilecek önemli bir silah olduğunu hatırlatan film, güce odaklı ilişkilerin dengesinin nasıl kolayca bozulabildiğini göstermesi bakımından da ilginç ve önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder