Copyright © 2014 - Tamer Baran - Tüm Hakları Saklıdır.
Bu blogta yer alan yazılar (içerik), 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince eser sahibi olan Tamer Baran'a aittir. Söz konusu içerik eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz,yayınlanamaz...

5 Kasım 2016 Cumartesi

Benim Hikayem

Leonard Cohen'in nefis ötesi şarkısı "I'm Your Man", "Barney's Version" filminde hoş biçimde kullanılmış. Paul Giamatti'nin her zamanki ustalığıyla oynadığı Barney, takma isim kullanarak, eski karısının hazırladığı radyo programına istek parçası gönderiyor, "senin erkeğin benim, senin için  her şeyi yaparım, bana geri dön" demek istiyor. Ama kadın zeki ve de kararlı, "avcunu yalarsın" mealinde bir şarkıyla yanıt veriyor:)

Venedik'te Altın Aslan için yarışan film hoş bir komedi-dram, adı üzerinde, Barney'nin yaklaşık 35 yılının hikayesi. Çılgın gençliğinden ölümüne değin tüm önemli olaylara değiniyor. Giamatti, Altın Küre'ye aday oldu, nefis makyaj çalışması ise Oskar'a. Senaryo genelde hayat, özelde kadın-erkek ilişkilerine dair düşünmek için epey imkan veriyor.

Ama film sadece Dustin Hoffman için bile izlenebilir, o derece yani... İnsanın içine işleyen "hayat kırdı beni" bakışı, bu kez oğlunun evleneceği kızın ailesiyle yemek sahnesinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder