Copyright © 2014 - Tamer Baran - Tüm Hakları Saklıdır.
Bu blogta yer alan yazılar (içerik), 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince eser sahibi olan Tamer Baran'a aittir. Söz konusu içerik eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz,yayınlanamaz...

9 Ekim 2012 Salı

Caravans / Mike Batt

“Before the Rain / Yağmurdan Önce”

“Siesta”

“Commitments”

“Three Colours: Blue / Üç Renk: Mavi”…

Bunlar benim sık dinlediğim, el altında bulundurduğum sesbandı albümlerinden bazıları. Gördüğüm kadarıyla bu durum pek çok insan için de geçerli, film müziklerini dinlemekten hoşlanıyoruz, hatta bazen müziğini onlarca kez dinlediğimiz bir filmi henüz görmediğimiz de olabiliyor.

Benim için “Caravans” (1978) albümü de bu kategoride.

Ertesi yıl ülkemizde “Karavan” adıyla gösterilen film İran’da çekilmiş, 1940’larda geçen öyküde, Amerikan Büyükelçiliği’nde görevli bir şahıs kaybolan bir genç kızı arıyor. Anlaşılan James Fargo’nun yönettiği film pek başarılı bulunmamış.

Ama müzikleri harika. Çünkü besteler 20’li yaşlarından beri İngiliz müzik endüstrisinin önemli isimlerinden biri olan Mike Batt’a ait. Cliff Richard’dan Art Garfunkel’a, kendi keşfi Katie Melua’dan Vanessa Mae’ye pek çok sanatçının yapımcılığını üstlenen, bestelediği şarkılarla listelere girmelerini sağlayan Batt, TV dizisi ve müzikal çalışmalarıyla da tanınıyor.

Sesbandı albümünden bir parça dinlemek için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder