Copyright © 2014 - Tamer Baran - Tüm Hakları Saklıdır.
Bu blogta yer alan yazılar (içerik), 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince eser sahibi olan Tamer Baran'a aittir. Söz konusu içerik eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz,yayınlanamaz...

28 Eylül 2012 Cuma

Jacob’s Ladder / LaBelle

Ünlü “Ghost / Hayalet” filminin senaristi Bruce Joel Rubin’in kaleminden çıkan bu fantastik gerilimi Adrian Lyne ("Lolita", "Flashdance", "Unfaithful / Sadakatsiz") görsel bir şölene çevirmişti. Çoğunlukla tedirgin edici bir atmosferi, yer yer korkutucu sahneleri olan “Dehşetin Nefesi”nin müzikleri (ilerde kendisinden daha geniş bahsedeceğimiz) ünlü besteci Maurice Jarre’a ait.

Ayrıca filmde James Brown, Marvin Gaye, Al Jolson gibi ünlü R & B şarkıcılarının eserleri kullanılmış. Bunlardan biri olan “Lady Marmalade”, muhteşem Patti LaBelle’in kurduğu kadın soul grubu LaBelle’in bir şarkısı.

Çok beğenilen bu neşeli parça 90’larda tekrar moda olmuş, orijinal haliyle “Black Sheep” (Penelope Spheeris, 1996), “The Long Kiss Goodnight / İyi Geceler Öpücüğü” (Renny Harlin, 1996), “What Planet Are You From?” (Mike Nichols, 2000) gibi farklı türde filmlerde kullanılmıştı.

Parçanın bir başka yorumu ise, çalışmalarında müziğe özel önem veren Avustralyalı yönetmen Baz Luhrmann’ın “Moulin Rouge / Kırmızı Değirmen” (2001) filmi için kotarılmış, bu versiyonu, Christina Aguilera, Pink, Mýa ve Lil' Kim birlikte seslendirmişlerdi.

DVD linki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder