Copyright © 2014 - Tamer Baran - Tüm Hakları Saklıdır.
Bu blogta yer alan yazılar (içerik), 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince eser sahibi olan Tamer Baran'a aittir. Söz konusu içerik eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz,yayınlanamaz...

20 Eylül 2011 Salı

My Own Love Song / Renée Zellweger

Elinde Edith Piaf gibi güçlü ve renkli bir kişilik ve inanılması zor bir hayat öyküsü varken vasatı aşamayan bir film yapması Olivier Dahan adına hayal kırıklığı yaratmıştı. Bir sonraki filmi “My Own Love Song”ta yönetmenin senaryo konusundaki sıkıntıları devam ediyor, fakat biraz daha rahatladığı, filmin akmasına daha fazla izin verdiği gözlemleniyor. Ve yine çok başarılı oyunculardan harika performanslar çıkarmış. Özellikle Zellweger ve Whitaker canlandırdıkları kişiliklerle öylesine uyum içindeler ve o kadar müthiş oynuyorlar ki, karakter yaratma ve sunma alanındaki yetersizlikleri de kapatıyor, filmi olduğundan başarılı gösteriyorlar.

Ve yine bu iki oyuncu, sesleriyle de filme önemli katkıda bulunuyorlar. Birini Whitaker’ın, üçünü Zellweger’in söylediği dört eser, önemli bölümü Bob Dylan şarkılarından oluşan sesbandında bile öne çıkmayı başarıyor (Bu filmin sesbandı, son yılların en başarılı çalışmalarından biri, meraklısına hararetle önerilir).

Unutulmaz müzikal bir sahne de var filmde: Renée Zellweger, Woody Guthrie klasiği “This Land is Your Land”i öyle bir söylüyor ki, görmeyene anlatmak zor. Şarkının sözlerini bilenler için, hayata dair tüm umutlarını yitirmiş, tekerlekli iskemleye mahkum bir genç kadının hem de o şarkıyı söylemesi de hayli manalı (Şarkıda sadece elektro gitar var, onu çalan müzisyeni de Nick Nolte oynuyor, yani “hayat sen ne çabuk harcadın beni” modeli karakterleri şaşırtıcı bir başarıyla canlandırmasıyla ünlü olan şahıs:)

Sahneyi izlemek için tıklayınız

Meraklısına:
Şarkının ünlü bir yorumu da Bruce Springteen’den gelmişti, ki onunki bu şarkıya en çok yakışan seslerden biri. Hatırlamak isterseniz, buyrun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder